قیمت خودرو در مدار نزول | بررسی قیمت امروز خودرو (۱۴ آبان ۱۴۰۴) برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در تاجیکستان در ۲۳ آذرماه | نمایشگاه «دوشنبه»، اولین رویداد اقتصادی بین‌المللی با برگزارکننده استانی چرا دو قیمت روی یک محصول درج می‌شود؟ طرح تبدیل خودرو‌های بنزینی به دوگانه‌سوز آغاز شد سازمان حمایت افزایش قیمت بلیت هواپیما را غیرقانونی اعلام کرد رشد قیمت جهانی طلا چه تاثیری بر نرخ طلا در ایران دارد؟ قیمت گل زعفران امروز کاهش یافت (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | علت این کاهش قیمت چه بود؟ نرخ امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | رشد قیمت سکه نبرد سنگین عرضه و تقاضا | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۴) بهترین شرکت برای ثبت اخذ جواز کسب کدام است؟ زمان ثبت سفارش عرضه اولیه «زفارس»، امروز (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی موردنیاز است؟ سفره کارگران در ۶ماهه اول ۱۴۰۴، یک‌چهارم کوچک‌تر شده است پیش‌بینی تحلیلگران بازار درباره قیمت جهانی طلا | افزایشی یا ریزشی؟ رفع تعهد ارزی، همچنان گره اصلی در مسیر صادرات طبقه‌بندی شش‌گانه بانک‌ها ابلاغ شد ارز‌های دولتی با آب‌پنیر و شیرخشک از کشور خارج می‌شوند | خروج ارز با صادرات لبنیات! حراج سکه از ساعت ۱۲ امروز (۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود | عرضه سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ ثبات بازار ارز بدون مقابله با دلالان و رانت‌خواران ممکن نیست طرح فروش جدید محصولات سایپا از ۱۸ آبان ۱۴۰۴ + جزئیات سکه امامی یا بهارآزادی، کدام نوع سکه باید به عنوان «مهریه» پرداخت شود؟ طلای جهانی در بازار امروز (۱۴ آبان ماه ۱۴۰۴) افزایشی شد رشد ۴۸ میلیون درصدی طلا در ۵۰ سال اخیر! ۱۷ بانک کشور بیش از ۳۷ میلیون مترمربع ملک در اختیار دارند قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | افزایش قیمت موز قیمت بلیت هواپیما هنوز تغییر نکرده است (۱۴ آبان ۱۴۰۴) | تعیین نرخ توسط ایرلاین‌ها ثبات قیمت دینار عراق در مشهد | نرخ امروز افغانی افغانستان و لیر ترکیه چقدر است؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۴) واردات بنزین سوپر تا دو هفته دیگر نیاز کشور به واردات ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن گوشت قرمز
سرخط خبرها

قیمت مسکن در حومه تهران ارزان شد | فروشندگان واقعی باید به کاهش قیمت تن بدهند

  • کد خبر: ۳۶۵۹۱۳
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۵
قیمت مسکن در حومه تهران ارزان شد | فروشندگان واقعی باید به کاهش قیمت تن بدهند
درحالی‌که طی سال‌های اخیر شهر‌های جدید مانند پرند، اندیشه، هشتگرد و پردیس به مقصد اصلی خریداران میان‌درآمد و مستأجران تهرانی تبدیل شده بود، حالا معاملات مسکن در این مناطق به حدی افت کرده که آگهی‌های فروش واحد‌های مسکونی با قیمت نزدیک به هزینه ساخت هم مشتری ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مشاوران املاک معتقدند بازار در وضعیت انتظار به سر می‌برد و به‌واسطه نقدشوندگی پایین ملک در شهر‌های جدید، کمتر کسی حاضر است پول خود را در این بازار حبس کند. به باور آنها، در شرایطی که بازدهی سایر بازار‌ها در کوتاه‌مدت بیشتر از بازار مسکن است، نقدینگی راهی این بازار نمی‌شود و خرید ملک به‌ویژه در مناطق حومه تهران ریسک بالایی دارد.

کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در مسکن

فعالان بازار می‌گویند در ماه‌های اخیر به‌ویژه پس از آنکه شمایل جنگ بر بازار‌ها سایه انداخت، نقدینگی از بازار مسکن به سمت دارایی‌های با نقدشوندگی بالاتر حرکت کرد و پس از نوسانات ارزی و جهش قیمت طلا نیز گرچه ارزش ذاتی مسکن می‌توانست افزایش پیدا کند، اما نبود مشتری مانع این اتفاق شد. مشاوران املاک شهر تهران می‌گویند حتی سرمایه‌گذاران سنتی حوزه مسکن نیز فعلا ترجیح داده‌اند اقدامی در بازار مسکن انجام ندهند و به‌ویژه از خرید و سرمایه‌گذاری در شهر‌های جدید خودداری کنند.

بازار در انتظار تعیین‌تکلیف

اکثر مشاوران املاک معتقدند بازار مسکن تهران و شهر‌های جدید در ماه‌های پیش‌رو در وضعیت انتظار باقی می‌ماند. آنها معتقدند باوجود اینکه قیمت دلاری مسکن به‌شدت افت کرده و قیمت هر متر مربع مسکن از معادل ۱۴۰۰ دلار به مرز هزار دلار رسیده است، باز هم تا زمانی که اقتصاد و بازار‌ها از منظر سیاسی به درک قاطع نرسند، رونق بازار مسکن دور از انتظار خواهد بود. نکته قابل توجه این است که در برخی از شهر‌های جدید، قیمت فروش آپارتمان‌های زیر ۵ و ۱۰ سال در مقایسه با میزان آورده و تسهیلات بانکی واحد‌های در حال احداث نهضت ملی مسکن به‌صرفه‌تر شده است.

ثبات ظاهری، افت واقعی

مسکن همواره با چسبندگی قیمت مواجه بوده و حتی پس از جهش‌های چند صد درصدی، هیچ‌گاه تن به کاهش قیمت نداده است. بازار مسکن در دوره‌های گذشته، در بهترین حالت، با ثبات قیمت و رشد نکردن همپای تورم، بخشی از حباب قیمتی خود را تخلیه کرده است؛ اما در دوره اخیر رکود به‌قدری سنگین است که فروشندگان واقعی باید به کاهش قیمت تن بدهند و با تخفیف‌های جذاب مشتری پیدا کنند.

مهاجرت معکوس، بلای جان شهر‌های جدید

شهر‌های جدید که در دهه گذشته به‌عنوان گزینه‌ای برای خانه‌دار شدن خانوار‌های تهرانی شناخته می‌شدند، اکنون با کاهش محسوس تقاضای مصرفی مواجهند. طبق گفته مشاوران املاک، بخشی از متقاضیان که در سال‌های گذشته برای فرار از اجاره‌های سنگین تهران به این شهر‌ها نقل‌مکان کرده بودند، به دلیل کمبود خدمات، دوباره به مناطق ارزان‌تر پایتخت بازگشته‌اند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->